torsdag den 2. februar 2012

Fedt fri grahamsboller

Til vores aftensmad i aften havde jeg lavet grahamsboller. Det har jeg ikke lige prøvet før så jeg fandt en masse forskellige opskrifter og endte med selv at stykke min egen samme. Og dette forsøg lykkes, jeg gør tit sådan med opskrifter og det er ikke alle der bliver lige gode... Men disse smager super godt. Både drengene og mand har godkendt dem..
Der er ingen fedt i, jeg har bare erstatte fedtet med kernemælk, et trik man kan bruge til rigtig meget brød/boller.



Grahamsboller:
25g gær
1½dl lunken vand
½dl kernemælk
1æg
1tsk salt
150g grahams mel
275g hvede mel

(vi har snakket om her hjemme at det måske ville være ekstra godt med lidt kardemomme)

Gær røres ud i vandet. Så tilsættes salt, æg og kernemælk. Og så grahams mel og hvede mel. Lad lidt havde mel blive tilbage så man har lidt at ælte med. Så skal dejen hæve i 30 min. Og så trilles de til 12 kugler og sættes igen til at hæve i 30min på ovn pladen.
Bollerne pensles med æg eller mælk og skal have 10-15 min ved 200 grader.

4 kommentarer:

  1. Det lyder som en dejlig opskrift - den vil jeg prøve. Her i huset elsker vi at bage brød :-)

    SvarSlet
  2. Hej Christina!
    Så har jeg linket til dig fra min blog. Og igen tusind tak for din hjælp.
    Kh Christina

    SvarSlet
  3. Det lyder altid godt noget med fedtfri. Dem vil jeg prøve at bage.

    SvarSlet
  4. Den må jeg prøve, den opskrift...
    Elsker grahamsboller og jeg kan godt undvære fedtstoffet, hehe...

    SvarSlet